PRAIZVEDBA

Antoine de Saint-Exupéry:

MALI PRINC

 

Ivan Josip Skender, skladatelj i dirigent 

Hrvoje Korbar, redatelj 

Zdravka Ivandija Kirigin, scenografkinja i kostimografkinja 

Marko Mijatović, oblikovatelj svjetla 

Marko Ercegović, fotograf 

 

Livio Badurina - Pilot/Odrasli ljudi

Rok Juričić - Mali princ

Marija Kuhar Šoša - Ruža/Lisica/Zmija

 

Mali princ postao je mitsko djelo svjetske literature prema kojem su nastali desetci filmskih, kazališnih i glazbenih adaptacija. Priča o dječaku koji dolazi s dalekog asteroida, putuje svemirom i luta pustinjom kako bi pronašao - da se poslužimo riječima Diogena iz Sinope - čovjeka, ujedno je i priča koja nas podsjeća kako gledati svijet dječjim očima, rastvara pitanja percepcije, imaginacije i postojanja svijeta onkraj vidljivog, o rastancima i samom kraju života. Promatrajući "odrasle ljude", gotovo apsurdne pojave poput kralja, poslovnog čovjeka i drugih, zatvorene u svoje male svjetove koji pokušavaju posjedovati, naređivati i biti obožavani, Mali princ postavlja pitanja koja gađaju u srž - zbog čega radimo to što radimo i kakve koristi drugi imaju od toga, poziva na refleksiju o onome što je doista bitno. 

Čarolija je, u slučaju naše izvedbe, glazba, pomoću koje ćemo Knežev dvor pretvoriti i u svemir i u pustinju i pokušati u djeci probuditi upravo ono što i samo djelo pokušava - da vide i ono čega nema, ono što je samo naznačeno, da vježbaju svoju maštu. Polazište za scenska rješenja pronalazimo upravo u uvodu same pripovijetke, u priči o crtežu zmijskog cara koji je pojeo slona, a u kojem odrasli ljudi vide samo šešir. Kroz animaciju papira i drugih objekata, igru između glazbe i čovjeka, pokušat ćemo rastvoriti prostor između stvarnosti i kazališne iluzije, udahnuti život neživim stvarima i učiniti i nevidljivo vidljivim. Ivan Josip Skender će, prema dramaturškom i režijskom konceptu Hrvoja Korbara, skladati glazbenu suitu koju će izvesti sastav od desetero dubrovačkih instrumentalista.

Mali princ

Tekst: Antoine de Saint-Exupéry
Režija: Hrvoje Korbar

Igraju

Livio Badurina - Pilot/Odrasli ljudi
Rok Juričić - Mali princ
Marija Kuhar Šoša - Ruža/Lisica/Zmija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.