Sunčana Škrinjarić

Plesna haljina žutog maslačka

 

Plesna haljina žutog maslačka rado je čitan naslov u vrtićima, školama i obiteljima. Scenska prilagodba ZKL-a slijedi osnovnu nit priče, ali je prenosi u suvremen svijet pjevačkih natjecanja, u kojima mjesta na vrhu ima samo za jednoga.

Tri maslačka sviraju na kantama u uličici iza koncertne dvorane i maštaju o zvjezdanoj slavi. U tome im odlučuju pomoći Pauk i Bubamara, stari menadžer i pjevačica. Od Maslačka će napraviti zvijezdu, ali hoće li mu to donijeti sreću? I izvorna priča, i ova adaptacija, podsjetit će nas na površnost svjetovnih mjerila ljudske vrijednosti i na vječnu istinu da je najvažnije pronaći vlastiti put. Naravno, uz pomoć prijatelja.

Plesna haljina žutog maslačka

Tekst: Sunčana Škrinjarić
Dramatizacija: Petra Mrduljaš
Režija: Leo Katunarić
Kreacija lutaka: Vesna Balabanić
Scenografija: Vesna Balabanić i David Peroš Bonnot
Glazba: Mario Mirković

Inspicijentica: Vinka Krnić

Igraju

ADAM SKENDŽIĆ
KATARINA PERICA KIRIN
ANĐELKO PETRIC
MATILDA SORIĆ
IVAN BOŠNJAK
ŽELJKO ŠESTIĆ
MARINA KOSTELAC
SINIŠA MILETIĆ
MARTA BOLFAN UGLJEN

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.