Dobrodošli u Zagrebačko kazalište lutaka!

Dragi naši gledatelji i gledateljice, dragi posjetitelji naše internetske stranice

Evo nas u novom ruhu! Kao i do sada, naša vam stranica omogućuje da doznate što je na rasporedu, da kupite ulaznice, upoznate se s potankostima sadašnjeg i budućeg repertoara, doznate ponešto o lutkarima koji će vam glumiti u predstavama te o gostovanjima i posebnim programima našega kazališta.

Zagrebačko kazalište lutaka najstarija je i središnja lutkarska kuća u Hrvatskoj, koja već više od šezdeset godina na svoju pozornicu dovodi vrhunske lutkare, domaće i strane dramatičare, cijenjene redatelje. Naša dvorana prvi je korak malenoga gledatelja u svijet kazališta i svoju ulogu ozbiljno shvaćamo. Nije ona samo umjetnička, već i odgojna. Neobično je važno upoznati dijete već od malih nogu s različitim umjetničkim izražajnim sredstvima, kako ga ne bi ponijela bujica površnih atrakcija kojima ga svakodnevno obasipa internet i televizija. Odlazak u kazalište bio je i ostao obred za cijelu obitelj koja odlučuje da neće samo pasivno sjediti pred televizorom i gledati što joj se servira, već se zajednički zaputiti u središte Zagreba, na prekrasnu, zelenu Lenucijevu potkovu, na šetnju, kavu i − predstavu. Broj djece i odraslih koji godišnje prođu kroz naše gledalište (neki i više puta) ohrabruje nas u uvjerenju da taj stari, dobri običaj ima draž i za suvremenu, užurbanu obitelj.U 2012. godini pripremili smo vam, uz već uigrane klasike kao što su Ježeva kućica ili Tri praščića, i cijeli niz šarolikih premijernih naslova. Već u veljači čekaju vas dvije premijere. Prva je Robin Hood u režiji Želimira Mesarića, namijenjen onima malo većima (od 8 - 14 godine) - predstava koja spaja tradicionalnu priču koju bi svako dijete trebalo upoznati i suvremenu ekološku tematiku. Odmah za njim slijedi nešto za one malo manje: Škola za superjunake u režiji Ivana Kristijana Majića, u kojoj ćete upoznati paletu djece sa supermoćima u borbi protiv osvajača iz svemira, zabavnu i poučnu priču o tome što znači biti stvarno poseban.

U proljetnim mjesecima Joško Juvančić režirat će svima dobro poznatog Čarobnjaka iz Oza, klasičnu priču o jednoj čudesnoj zemlji i vrijednosti doma, koja otvara bezbroj mogućnosti za lutkarsku igru. Za njim slijedi Šenoin Postolar i vrag, idealan uvod malih gledatelja u opus tog velikog hrvatskog pisca. Redatelj Zoran Mužić režirat će ga s klasičnoj ginjolskoj tehnici: uz puno cike, vriske i zabave, ali i svima dobro poznate Šenoine stihove. Ujesen vas čeka još i Pepeljuga u režiji Saše Broz, klasičan naslov koji zaslužuje stalno mjesto u repertoaru, na veselje novih naraštaja djece. Uza sve to, obnavljamo i naslov koji ste vi tražili: Čapekovu Poštarsku bajku, koja je godinama punila našu dvoranu i nadamo se da će obradovati i neke nove klince.

Hvala vam što pratite naše stranice, a pozivamo vas i da nas pratite na Facebooku, gdje nam se možete obratiti sa svim pitanjima.
Radujemo se (ponovnom) susretu s vama!


Reviw on bokmaker Number 1 in uk William Hill Bonus by w.artbetting.net
Free Themes & Templates
http://artbetting.net/