IN MEMORIAM

                                                     maja petrin

                                                                      MAJA PETRIN
                                       (Zagreb, 3. srpnja 1972.- Zagreb, 4. ožujka 2014.),

Maja Petrin, dugogodišnja glumica Zagrebačkog kazališta lutaka, preminula je 4. 3. 2014. godine u 42 godini. Najšira publika pamtit će je po ulogama u televizijskim serijama Obiteljska stvar, Susreti nezgodne vrste, Naša kućica, naša slobodica, Villa Maria, Zabranjena ljubav, Ponos Ratkajevih i Zakon ljubavi. Na kazališnim daskama ostvarila je mnogo uloga u Histrionima (Tajna Krvavoga mosta, Doktor pod mus, Zagreb kak Zagreb, Lažna barunica), ali i u Kerempuhu (Cabaret), Teatru &TD (Atentatori), Teatru u gostima (Zlatni dečki), Kazalištu Komedija (Buba u uhu, Opera za tri groša), karlovačkom Zorin domu (Romanca o tri ljubavi), HNK, Maloj Sceni i drugdje. Godine 2000. postaje članicom ansambla Zagrebačkog kazališta lutaka gdje će je više naraštaja djece pamtiti u predstavama Trnoružica, Patkica i prijatelji, Heidi, Vremeplov, Nećko Svojeglavečko, Bijeli zec, Crvenkapica, Pepeljuga, Mala sirena, Neva Nevičica, Snjeguljica, Čarobna frula, Svarožić i mnogim drugim.
U Zagrebačkom kazalištu lutaka bila je jedna od nositeljica repertoara, igrajući velike likove iz dječje književnosti, koje je oživljavala s izuzetnim šarmom, animatorskom vještinom i glumačkom predanošću. Redatelji je pamte kao marljivu glumicu koja svakoj ulozi pristupa s velikom predanošću i žarom, a kolege kao dobru i izuzetnu osobu. Njezinim preranim odlaskom, kazalište nije izgubilo samo važnu umjetnicu, nego i nenadoknadivu prijateljicu.
Pogreb će biti u petak, 7. 3. 2014. u 15 i 15, na Krematoriju groblja Mirogoj, a komemoracija će se održati u Zagrebačkom kazalištu lutaka, u subotu 8. 3. u 12 sati.

Reviw on bokmaker Number 1 in uk William Hill Bonus by w.artbetting.net
Free Themes & Templates
http://artbetting.net/