Ansambl Zagrebačkog kazališta lutaka

Vuković, Dinka

Rođena u Zagrebu 1987. Diplomirala studij glume (M.A.) 2012.  na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. 2013. primljena je na stručno osposobljavanje u ZKL gdje sudjeluje u predstavama „Bambi“, „Mala Sirena“, „Maca Papučarica“. 2016. postaje stalni član ZKL-a. Glumila je također u predstavama Glumačke Družine Histrioni, ko-produkciji CKT/Adu/KUFER i ADU/Kerempuh te na Festival Est Ouest. Snimila je nekoliko kratkometražnih filmova i tv serija među kojima je veću ulogu ostvarila u „Nemoj Nikome Reći“.

Bosanac, Mira

Članica ZKL je od 1983. U matičnoj kući ostvarila je važnije uloge u predstavama: Dugonja, Trbonja i Vidonja (1983.), Slovarica (1984.), Od zlata jabuka (1986.), Heraklo (1987.), Zašto smo u Vietnamu,  Minnie (1988.), Osman (1990.), Čarobnjakove lutke (1990.), Šenoin triptih (1992.), Afrička bajka (1994.), Petrica Kerempuh i spametni osel (1995.), Tri junaka iz Bagdada (1996.), Iz dnevnika Adama i Eve (1999.), Kako je Nećko postao Hoćko (2003.), Odiseja (2004.), Ljepotica i zvijer (2005.), Robinson uči plesati (2007.), Plakir (2008.), Draga Tilla Durieux (2010.), Sretni princ (2013.), Eko Eko (2014.) i drugim. Glumila je u predstavama Bila jednom pekareva kći družine Akter, Vučjak kazališta Gavella, Jutarnja priča i Slučaj Č Kazališta Trešnja, zatim Spašeni i Gladnik u Teatru &TD. Glumila u filmovima i TV-dramama (Kiklop, Vučjak, Miguele a la guerra). Nagrađena je za ulogu Lijepe Mare na Lutkarskom biennalu Bugojno i za ulogu Melpomene u Trnoružici na lutkarskom festivalu PIF.

Čutura, Mladen

Rođen 1959. godine. Diplomirao i magistrirao na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Sveučilišni je predavač, a radio je i kao srednjoškolski profesor. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika kao glumac i dramaturg. Filmovi: Povratak Katarine Kožul (1989.), Hamburg-Altona (1989.), Stella (1991.), Priča iz Hrvatske (1993.), Četverored (1999.), Holding (2001.), Moram spavati, anđele (2007.); TV-serije: Nepokoreni grad (1981.), Putovanje u Vučjak (1986.), Naša kućica, naša slobodica (1999.), Nazarećanin (1999.), Zabranjena ljubav (2005.), Ljubav u zaleđu (2005.), Obični ljudi (2006.). Kazališne predstave: Lekcija (Žar-ptica, 1987.), Pišta s vašarišta (Žar-ptica, 1988.), Vesele šumske priče (Žar-ptica, 1989.), Nećko Svojeglavećko (ZKL, 2001.), Narodil nam se kralj nebeski (režija i uloga domaćina Židova, ZKL, 2005.); Mačak u čizmama (dramatizacija i uloga Ivana; ZKL, 2006.), Peća i vuk (ZKL, 2007.), Romanca o tri ljubavi (Lectirum). U ZKL-u dugo godina radi kao dramaturg, a od 2008. je član glumačkog ansambla.

Miletić, Siniša

Član ZKL od 1985. Važnije uloge u predstavama ZKL: Minica, Heraklo, Osman, Šenoin triptih, Potjeh, Jaje, Kraljević i prosjak, Bijeli zec, Mala sirena, Nećko Svojeglavečko, Pismo iz Zelengrada, Mačak u čizmama, Kondor i princeza i drugim. Glumio je Petera u Shakespeare the sadist (Cekade), Davida u Davidijadi (Splitsko ljeto), Bernarda u Zašto smo u Vijetnamu, Minnie? (ZKM-ZKL). Više uloga odigrao na Hrvatskoj televiziji i u filmovima stranih koprodukcija. Ostvario je brojne vlastite kazališne projekte i sudjelovao u više međunarodnih projekata. Nagrađen je glumačkom nagradom na Susretu lutkarskih kazališta u Osijeku, glumačkom nagradom «Coccolemocca», te autorskom nagradom u Kotoru.

Perica-Kirin, Katarina

Diplomirala je 2008. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i u stalnom je angažmanu u Zagrebačkom kazalištu lutaka od 2013. godine.  Ostvarila je niz uloga u kazalištu za djecu i odrasle, kao i na televiziji i filmu. Glumila je u dugometražnom filmu „Lea i Darija-dječje carstvo“ u režiji Branka Ivande te u kratkom igranom filmu „Takav je život“ Saše Dodika, a nastupila je i u serijama Bračne vode, Zakon ljubavi, Zauvijek susjedi, Ponos Ratkajevih, Mamutica, Stipe u gostima i drugima.
U Zagrebačkom kazalištu lutaka ostvarila je uloge u Plakiru (2008.) i Čarobnjaku iz Oza (2012.) Joška Juvančića, Priči o konju Zvonka Festinija (2011.), Pepeljugi Saše Broz (2013.), Eku Eku Nevena Hitreca (2014.), Maci Papučarici Dražena Ferenčine (2014.) i mnogima drugima.

Popović Volarić, Janko

Rođen u Zagrebu 1980. godine, a diplomirao na ADU Zagreb 2012. U ZKL-u u stalnom angažmanu od 2014. i igrao u predstavama Eko Eko, Mala sirena i Božićna priča. Glumio u petnaestak predstava u kazalištima: HNK Varaždin, HNK Šibenik, Ink Pula, ITD Zagreb, Glumačka družina Histrion, Planet Art/Teatar Exit i Zlatni Lav/Rubikon. Snimio tri dugometražna filma (Majka asfalta, Vis a Vis, Stanari) i više kratkih, te glumio u petnaestak tv serija (Ja Che Guevara, Počivali u miru, Ponos Ratkajevih, Obični ljudi, Najbolje godine itd.)

Sorić, Matilda

Članica ZKL od 2001. Važnije uloge u predstavama ZKL: Poštarska bajka, Hanibal pred vratima, Heidi, Patkica i prijatelji, Krckalo i princeza, Pepeljuga, Odiseja, Pismo iz Zelengrada, Čarobna frula, Peća i vuk, Mačak u čizmama… Glumila u predstavi Hekuba, na Dubrovačkim ljetnim igrama 1991. Tijekom studija, u okviru studentske grupe ARKA, glumila u Cvjetnoj cesti. Također, glumila u predstavama Komornog teatra klasike (Navještenje i Don Camillo i Peppone). Na Zadarskom kazališnom ljetu sudjelovala u predstavama Romanca o tri ljubavi i Kafeteriji. Glumila i u predstavi Starci Teatra Rugatino, Baršunasti zečić Kazališta Mala scena, te mnogim predstavama Lutkarske scene «I. B. Mažuranić» (Dolijali vuk i lija, Zlatna ribica, Šuma striborova, Pipi Duga Čarapa, Bajka o zlatnoj ribici). Matilda Sorić je na SLUK-u 2007. nagrađena za ulogu Kraljice Noći u predstavi Čarobna frula, a za istu je ulogu nominirana i za Nagradu hrvatskog glumišta.

Mirković, Mario

Rođen 1969. u Zagrebu. Od 1976. član Dječjeg studija ZKM-a. Završio Akademiju dramske umjetnosti u klasi prof. Durbešića 1997. Od 1999.-2016. Član SK Kerempuha. Kao glumac, značajnije je uloge ostvario u predstavama:  ‘Zagreb Cabaret’, ‘Izbacivači’ (Exit); ‘Romanca o tri ljubavi’ (Lapsus); ‘Crna kraljica’ (‘Komedija’); ‘Paravani’ (‘Gavella’); ‘Hist(o/e)rijada’, ‘Gnjida’, ‘Bure baruta’, ‘Mačak u vreći’, ‘Mimoilazišta’, ‘Cabaret’, ‘Šta je smiješno, bando lopovska?’, ‘Zemlja varalica’, ‘Art export’, ‘Ništa nas ne smije iznenaditi’, ‘Pa ne hodaj gola naokolo’, “Metastaze”, “Vuci i ovce”, “Švejk u Drugom svjetskom ratu”, “O medvjedima i ljudima” (‘Kerempuh’); ‘Hamlet’ (Ulysses).

Napisao je i glazbu za mnoge predstave za djecu i odrasle, među kojima se ističu:  ‘Vremeplov’, ‘Heidi’, ‘Auto Moto Bajka’, ‘Adam i Eva’, ‘Umišljena mišica’ ,Snjeguljica, Pismo iz Zelengrada,Crvenkapica (Zagrebačko kazalište lutaka); ‘Šegrt Hlapić’, ‘Snjeguljica’ , Pinokio,Alisa u zemlji čudesa, Frankenstein (Kazalište ‘Trešnja’); ‘Seks, laži i motorne pile’, ‘Magic Act Show’, “Metastaze”, “Jebote, kolko nas ima!”, “Balkanski špijun”, “Sud nebeski”, “Kad se mi mrtvi pokoljemo” , “Šepavi Jura od Kravarskog”, “O medvjedima i ljudima”, „Krletka“ , cabaret „Chishche Lishche“ „Balade Petrice kerempuha“ i „Bluzeri narodnjaci“ (Kazalište ‘Kerempuh’); ‘Važno je zvati se Ernest’, ‘Pinokio’ (Kazalište Virovitica); ‘Daska u glavi’ (HNK u Varaždinu); ‘Slobodna veza’ (Garage); ‘Izbacivači’ (Exit); ‘Romanca o tri ljubavi’ (Lapsus); Zagreb Cabaret; Sveobuhvatna Glazbena Produkcija – SHY BY Studio.

Božić, Vanda

Diplomirala glumu na Akademiji dramske umjetnosti i pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu, na kojem i magistrira iz Kaznenopravnih znanosti. U dugogodišnjem bavljenju modom, snimila brojne glazbene i promidžbene kampanje (za Zvečevo, Podravku, Ford, Benston, Bavariu, Vegetu…). Na HTV-u povremeno radi kao novinarka Brisanog prostora i informativnog programa. Važnije uloge: u Satiričkom kazalištu Kerempuh u Miss nebodera za miss svijeta, u GD Histrion u mjuziklu O kaj, igranom filmu Lopovi prve klase, u TV-seriji Sudnica, u TV showu Nad lipom 35, NOVA TV u seriji Zauvijek susjedi, RTL-ovoj sapunici Zabranjena ljubav, RTL-ovoj seriji Ne daj se Nina….
U stalnom je angažmanu u ZKL-u od 2006. godine i sudjeluje u predstavama: Gospođica neću, Kondor i princeza, Pismo iz Zelengrada, Nećko svojeglavećko.

Grubišić, Jadran

Rođen je 1984. u Osijeku. Godine 2004. upisuje Umjetničku akademiju u Osijeku, smjer gluma i lutkarstvo. Tijekom studija igra na lutkarskim i dramskim festivalima u Poljskoj, Italiji, Srbiji i Hrvatskoj, igra u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića i HNK u Osijeku.
Godine 2009. završava sveučilišni preddiplomski studij glume i lutkarstva.
0d 2008. do 2010. stalni je član glumačkog ansambla Gradskog kazališta lutaka Rijeka.
Od 2010. živi i radi u Zagrebu. Jedan je od osnivača Pierre Vally Teatra. Autor je monodrame „Ptica”, projekta za kojeg potpisuje tekst, režiju te glumi.
Glumio je u nekoliko igranih filmova, RTL-ovoj seriji “Ruža vjetrova” te animirao Heklanca u HRT-ovoj seriji “Laboratorij na kraju svemira”.
U Zagrebu igra u predstavama u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Kazalištu Trešnja, Dječjem kazalištu Dubrava, Teatru &td…
Radio je kao voditelj i dramski pedagog u  kazalištu Trešnja, dramskom studiju Tirena te vodio više dramskih I lutkarskih radionica za djecu, mlade I odrasle.
Godine 2014. postaje stalni član ansambla Zagrebačkog kazališta lutaka gdje sudjeluje u predstavama “Bajka o zlatnoj ribici”, “Eko eko”, “Maca papučarica”, “Ježeva kućica”, “Bijeli jelen”…

Mirković, Boris

Član ZKL od 1991. Važnije uloge u predstavama ZKL: Ivica i Marica, Afrička bajka, Potjeh, Umišljena mišica, Heidi, Vremeplov, Pepeljuga, Bijeli zec, Neva Nevičica, Čarobna frula, Peća i vuk. Glumio u predstavama HNK Varaždin (Hipokondrijakuš, Školjka šumi, Komedija zabluda, Bogi Ivač i dr.), Teatra &TD. (Trač o ljubavi), Glumačke družine Histrion (Grička vještica). Na HTV u seriji Smogovci, voditelj emisija za djecu Halo, tko igra? i Hugo Show, a na RTL televiziji vodi emisije «Srcolovka», «Big brother» i druge. Nagrađen nagradom 7 sekretara SKOJ-a za predstavu ZKM U koga se uvrglo to dijete? (1984.), na Danima satire za tekst predstave Zagreb Cabaret i predstavu u cjelini, zahvalnicom HDDU-a.

Petric, Anđelko

Rođen je u Zagrebu 1979. godine. Diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. U ZKL-u je u stalnom angažmanu od 2006. godine i na matičnoj pozornici glumi u predstavama: Gospođica Neću, Peća i vuk, Robinson uči plesati. U drugim je kazalištima glumio u predstavama: Karlovac - (k)raj na Zemlji Davida Ivesa, (adaptacija i režija: Mario Kovač, produkcija: Kazališna grupa "Kufer", Zagreb); Shakespearova: Na sveta tri krala ili kak očete, (prilagodba na kajkavski i režija: Vladimir Gerić, produkcija: Glumačka družina "Histrion"); Slavko Kolar: Svoga tela gospodar (režija: Želimir Mesarić, Zagrebačko gradsko kazalište "Komedija"), Nada Zidar-Bogadi: Sretan cvrčak (režija: Zdenka Đerđ, produkcija: Lutkarsko kazalište "Za bregom"); Boris Senker/Tahir Mujičić: Fric i pjevačica (režija: Zlatko Vitez, produkcija: Glumačka družina "Histrion");Višnja Stahuljak: Crveni kišobran (režija: Želimir Mesarić, produkcija: Gradsko kazalište "Žar ptica"). Filmovi: Ne zaboravi me Jakova Sedlara i Snivaj, zlato moje Nevena Hitreca. Surađuje s Dramskim programom Hrvatskog radija. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU).

Roić, Đuro

Član ZKL od 1978. Važnije uloge u predstavama ZKL: Jeronim i lav, Petrica Kerempuh i spametni osel, Od zlata jabuka, Tri praščića, Heraklo, Bajka o kraljevim trešnjama, Carevo novo ruho, Krckalo i princeza, Auto-moto bajka, Otpusti nam duge naše, Bastiene i Bastienna, Bijeli zec, Mala sirena, Neva Nevičica, Ljepotica i zvijer, Mačak u čizmama, Peća i vuk, Kondor i princeza, Plakir. Glumio je u Studentskom teatru Čađavica u Zadru (Mušica), u Kerempuhu (Klara, Grand spektakl), u predstavi Strundiranje Max teatra i ZKL-a. Na HTV u emisijama Nedjeljni živac i brojne lutkarske uloge u drugim emisijama i serijama, a u filmu Rosenkranz i Guildenstern su mrtvi lutku Gertrude. Piše lutkarske igrokaze i tv-scenarije, napjeve za lutkarske predstave, režira, prevodi. «Učim se putovati, kako bih mogao, dostojanstveno i s poštovanjem, u putu uživati», kaže za sebe.

Zima, Vera

Članica ZKL od 1993. Važnije uloge u predstavama ZKL: Car je gol, Snjeguljica, Krckalo i princeza, Pepeljuga, Bijeli zec, Neva Nevičica. Glumila u predstavama Teatra u gostima (Čaruga), kazališta Kerempuh (Hamlet u selu Mrduša Donja, Krčmarica Mirandolina, Žak fatalist, Pješice), Teatra &TD (Hamlet). Od 1976. godine glumila u dvadesetak filmova (Oprosti za kung-fu, Duga mračna noć, Ne dao Bog većeg zla, Prezimiti u Riu, Blagajnica hoće ići na more, Četverored i dr.) i brojnim popularnim televizijskim serijama (Odmori se, zaslužio si, Luda kuća). Nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta za ulogu krčmarice Mirandoline u istoimenoj predstavi P. Turinija u režiji J. Juvančića (1987/88.).

Baković, Andrea

Članica ZKL od 1989. Važnije uloge u predstavama ZKL: Velika mačja bajka, Crni bijes, Ivica i Marica, Srećko među bubama, Potjeh, Osman, Heidi, Umišljena mišica, Crvenkapica, Loptica Hopsica, Ljepotica i zvijer, Gospođica Neću, Kondor i princeza, Peća i vuk, Plakir, itd. Glumila u nekoliko TV serija te domaćih i stranih filmova (Medeni mjesec, Isprani, Vrijeme za..., Crvena prašina, Nepokoreni grad itd.) Nekoliko godina bila je članica ansambla Kazališta Žar-ptica i Gradskog kazališta Komedija (Mačak Džingiskan, Klupko, Moj strašni tata itd.) Paralelno se bavi glazbom te nastupa u TV emisijama i na raznim festivalima. Bavi se skladanjem te je izdala vlastiti CD «Plave oči». Nagrađena je na SLUK-u 2001. za najbolju animaciju i glumačku kreaciju te za ulogu Mišice u predstavi Umišljena mišica na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu, Banja Luka 2006.

Čolić Prizmić, Daniela

Rođena 1966. u Osijeku. Diplomirala 1990. glumu na ADU u Zagrebu. Studirala komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu, paralelno maturirala na Školi za ritmiku i ples “Ana Maletić”, te novinarski smjer Obrazovnog Centra za Kulturu i umjetnost u Zagrebu. Radila je kao voditeljica i autorica na Croatian-Canadian Television u Torontu, snimala za MTV London, snimala i radila na filmu i kazalištu za djecu, pisala filmske scenarije, a radila je i u produkcijskoj kući na kratkim formama vizualnog medija… Od 2005. stalno je zaposlena u ZKL-u gdje nastupa u predstavama Čarobna frula, Pismo iz Zelengrada, Gospođica Neću, Peća i vuk i drugim.

Kostelac, Marina

Članica ZKL od 1997. Važnije uloge u ZKL: Palčić, Krckalo i princeza, Trnoružica, Auto-moto bajka, Ljepotica i zvijer, Neva Nevičica, Čarobna frula, Kondor i princeza, Plakir... Značajnije uloge u predstavama drugih teatara: ITD: Katarina Zrinska od Frankopana, Bračni prizori, Groznica; ADU Antigona; HNK Ivana pl. Zajca: Vježbanje života, scena Ivana Brlić Mažuranić: Pipi Duga Čarapa, Mali princ;. Romanca o tri ljubavi, Lapsus; Otok, koprodukcija Corzica-Pula, Dvi Daske, Max Teatar, monodrama. Na RTL televiziji nastupa u seriji Zabranjena ljubav, a glumi i u filmu Fine mrtve djevojke Dalibora Matanića.
Dobitnica je brojnih nagrada: SLUK-Osijek za ulogu Wendy u predstavi Petar Pan i ulogu zle vile Melpomene u predstavi Trnoružica; za ulogu Palčića u istoimenoj ZKL-ovoj predstavi na PIF-u 2002. i 9. međunarodnom festivalu dječjih pozorišta Subotica 2002.; za istu je ulogu nominirana i za Nagradu hrvatskog glumišta 2002. Na SLUK-u (Split, 2007.), nagrađena je za ulogu Papagene, vile i dječaka u predstavi Čarobna frula.
Članica avangardne grupe ACEZANTEZ pod umjetničkim vodstvom kompozitora Dubravka Detonija s kojima vrlo uspješno nastupala u Italiji, Austriji i Americi (New York).Voditeljica je i osnivačica vlastitog kazališta Max teatar.

Nekić, Maja

Rođena u Zagrebu. Diplomirala na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Glumila u dva hrvatska igrana filma: «Nausikaja» i «Zagrebačke katedrale». Članica glumačkoga sastava ZKL-a od g. 2003. Sudjeluje u predstavama Bijeli zec, Narodil nam se Kralj nebeski, Kako je Nećko postao Hoćko, Mala sirena, Neva Nevičica, Ljepotica i zvijer, Čarobna frula, Kondor i princeza, Mačak u čizmama i dr.

Petrović, Predrag

Rođen u Osijeku 1955. godine. Diplomirao na Akademiji za kazalište, film i televiziju -odsjek glume, u klasi prof. Izeta Hajdarhodžića i Rade Šerbedžije. Član ZKL-a od 1987. Važnije uloge u predstavama ZKL: Zvjezdica pospanka, Snjeguljica, Heidi, Krckalo i princeza, Patkica i prijatelji, Nećko Svojeglavečko. Glumio u predstavama drugih kazališta: Teatar &TD, DK Gavella, HNK Split, HNK Varaždin, INK Pula, NP Subotica. Radio kao producent off projekata na Dubrovačkim ljetnim igrama. Glumio u filmovima hrvatske i strane koprodukcije (“Gosti iz galaksije”, Prag; “Dva zarobljenika”- “Due prigionieri“, Rim; “Nepoznati projekt”-“Fatal Sky”, LA), u TV serijama “Dossier”; ”Balkan Inc. Radio kao asistent produkcije, cast director te asistent režije filmova u Innsbrucku, Madridu i Kölnu.

Smiljanić, Branko

Rođen u Zagrebu 1956. godine. Član Kazališta lutaka u Rijeci od 1978. do 1985., te ponovo od 1997. u kojem je ostvario velik broj uloga (u predstavama Lovačka priča, Ružičasti gusar, Malkolm, Sebični div, Nadpostolar Martin, Ježeva kućica). U ZKL-u je od 2003. i igra u predstavama Odisej, Mala sirena, Neva Nevičica, Čarobna frula, Peća i vuk, Kondor i princeza, Plakir i dr.
Igrao u više koprodukcijskih filmova i serija, te u nekoliko domaćih (Diktator, Olujni jahači, Mušketirica i dr.). Bavio se i drugim poslovima - turistički vodič, direktor operative, pomorac).
Sudionik Domovinskog rata od 1991. i pričuvni časnik HV. U ZKL-u od 2004. godine.

Šestić, Željko

Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1989. godine. Djeluje kao glumac, redatelj, prevoditelj i producent. U kazalištu se afirmirao surađujući, između ostalih, sa ZKM-om, zagrebačkim HNK-om (W.A.Mozart: Otmica iz Saraja, rež. Georgij Paro), GK Komedija (Milan Grgić / Alfi Kabiljo: Kralj je gol, rež. Vlado Štefančić), ZKM-om (Zlatko Bourek / Luko Paljetak: Povratak Vojaka), tadašnjim Jazavcem (Ivo Brešan: Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P.2507), DK Gavella (Fabijan Šovagović: Sokol ga nije volio, rež.  Božidar Violić), Histrionima (Marija Jurić Zagorka: Grička vještica, rež. Miro Međimorec) i drugima, a izvan Zagreba s karlovačkim Zorin domom, Dubrovačkim ljetnim igrama i drugima.
U radu na televiziji ističu se uloge u popularnim serijama Larin izbor, Dolina sunca, Zakon ljubavi, Bitange i princeze, Sve će biti dobro, Ponos Ratkajevih, Zabranjena ljubav, Vila marija, Vukovar se vraća kući i Đuka Begović. Ostvario je zapažene uloge u dugometražnim filmovima Max Schmelling (2009.), Duga mračna noć (2001.), Felix (1995.), Vukovar se vraća kući (1994.), Đuka Begović (1991.), Ljeto za sjećanje (1989.), Diploma za smrt (1989.), Sokol na nije volio (1988.).
Sinhronizirao je dug niz dugometražnih i kratkometražnih crtića za velike televizijske kuće i kino-distribuciju. Kao glumac-animator, sudjelovao je u lutkarskim predstavama za odrasle u ZKL-u, &TD-u i ZKM-u, između ostaloga i u slavnim predstavama Zlatka Boureka Hamlet (1993.) i Meštar Pathelin (1992.), a velik broj lutkarskih uloga ostvario je i na Lutkarskoj sceni IBM (Regoč Borislava Mrkšića, 1989., Plava boja snijega Zvonka Festinija 2007. i mnoge druge.). Kao redatelj potpisuje lutkarske kazalište predstave Saskia Janse i Onny Husink: Baršunasti zečić, Mala scena (1995.) i Branko Ćopić / Petra Mrduljaš: Ježeva kućica, Lutkarska scena IBM (2015.), a kao producent predstavu za odrasle Povratak Vojaka (Luko Paljetak), Kazalište David / ZKM (1996.) i za djecu Kadikad u kasni sat (Dobriša Cesarić), Kazalište David, 1997. i druge.
U Zagrebačkom kazalištu lutaka u angažmanu je od 2013. godine i u matičnoj kući glumio je, između ostaloga, u Božićnoj priči Zorana Mužića (2014.), Čarobnjaku iz Oza Joška Juvančića (2012.), Priči o konju Zvonka Festinija (2010.) iRobinu Hoodu Želimira Mesarića (2012.) te Bijelome jelenu Zorana Mužića (2015.).

Reviw on bokmaker Number 1 in uk William Hill Bonus by w.artbetting.net
Free Themes & Templates
http://artbetting.net/