• Cvrčak i mravi Cvrčak i mravi
    Cvrčak i mravi

Mate Matišić

Cvrčak i mravi

Od Ezopa do Jeana de la Fontainea, basna o raspjevanom cvrčku i marljivome mravu tumačila se na različite načine. Je li Cvrčak običan neradnik koji je zaslužio da zimi skapa od gladi ili je možda Mrav trebao pokazati više milosrđa?

U intrigantnoj adaptaciji Mate Matišića Cvrčak je roker i hedonist, koji glazbom obogaćuje mravima život i pomaže im u nevolji. Međutim, kada dođe zima, mravi će se pokazati okrutnima i sebičnima, opsjednutima zgrtanjem imovine, koju nisu spremni podijeliti čak ni s onim koji im je na ljeto pomagao. Cvrčak će biti prisiljen zapitati se je li bolje živjeti kratko i raspjevano ili dugo i mukotrpno te postoji li možda treći put.

Pogledajte Video

Isječak iz predstave

Cvrčak i mravi

Tekst: Mate Matišić
Režija: Zoran Mužić
Kreacija lutaka: Ana Sekulić
Scenografija: Ana Sekulić
Glazba: Mate Matišić
Oblikovanje svjetla: Vilim Sever

Inspicijentica: Vinka Krnić Markovinović
Fotografije: Ines Novković

Igraju

ŽELJKO ŠESTIĆ
DINKA VUKOVIĆ
DANIELA ČOLIĆ-PRIŽMIĆ
IVAN BOŠNJAK
BRANKO SMILJANIĆ
ANĐELKO PETRIC
MAJA NEKIĆ
ANA HERCEG
ADAM SKENDŽIĆ

pomoćna animacija:
JULIJA BERAKOVIĆ
IVICA ANIČIĆ

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.