• Putovanje i zgode šegrta Hlapića Putovanje i zgode šegrta Hlapića
    Putovanje i zgode šegrta Hlapića

Putovanje i zgode šegrta Hlapića

„...Malen kao lakat, veseo kao ptica, hrabar kao Kraljević Marko, mudar kao knjiga, a dobar kao sunce...“, takav je glavni lik prvoga romana napisanog za djecu u hrvatskoj književnosti: dječak bez roditelja, šegrt u postolarskoj radionici majstora Mrkonje.

Od 1913., kada je objavljen, ovome romanu popularnost među najmlađim čitateljima ne jenjava. To i ne čudi s obzirom na to da obiluje neobičnim i čudesnim događajima, zanimljivim susretima te neočekivanim zapletima i još neočekivanijim otkrićima kao maštovito izmiješanim sastojcima vrhunske zabave za najmlađe. A sve je započelo namjerom malenog šegrta da razgazi pretijesne čizme za izradu kojih je nepravedno optužen.

Ivana Brlić Mažuranić sama je dramatizirala svoj slavni roman, a ovo će biti prvi puta da se njezina adaptacija izvodi na hrvatskoj pozornici.

Pogledajte Video

Isječak iz predstave

Putovanje i zgode šegrta Hlapića

Tekst: Ivana Brlić-Mažuranić
Dramatizacija: Ana Tonković Dolenčić
Režija: Zlatko Sviben
Kreacija lutaka: Ria Trdin
Scenografija: Miljenko Sekulić
Glazba: Veseljko Barešić
Oblikovanje svjetla: Dražen Dundović

Inspicijentica: Snježana Bilandžija
Fotografije: Ines Novković

Igraju

ANDREA BAKOVIĆ
MIRA BOSANAC
MARTA BOLFAN UGLJEN
DINKA VUKOVIĆ
ANĐELKO PETRIC
BORNA GALINOVIĆ
JADRAN GRUBIŠIĆ
SINIŠA MILETIĆ
ŽELJKO ŠESTIĆ

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.