• Mali princ Mali princ
    Mali princ

Antoinea de Saint-Exupéry  

„Mali princ“

Gostovanje Dubrovačkih ljetnih igara

 

„Mali princ“ u režiji Hrvoja Korbara i uz originalnu glazbu Ivana Josipa Skendera, premijerno je izveden na ovogodišnjim jubilarnim 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, a ovoga rujna gostuje u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Kratki roman Mali princ francuskog pilota i proslavljenog pisca Antoinea de Saint-Exupéryja napisan je 1943., za vrijeme rata u Europi, kao reakcija na do tada nezapamćene ratne užase, a zacijelo je jedan od najpopularnijih, najpoznatijih, najomiljenijih, ali i najneobičnijih književnih tekstova našega doba. Čitamo li ga kao dječju priču, u njoj prepoznajemo jednostavan oblik, ljupki dječji lik i ljepotu opisanoga svijeta, no odrasli putovanje ovog dječaka razumiju kao niz susreta u kojima se izravno i razorno istinito ocrtavaju simptomi bolesnog svijeta iz kojeg je nestala ljudska prirodnost, empatija i temeljni smisao. Odraslima na planetima koje posjećuje mali princ nije važna ni svrha ni korist njihovih postupaka, nego uporno ponavljaju nerazumljiva, mehanička ponašanja. Nasuprot tome, mali princ upućuje na drukčiji svijet u kojem su dijete i njegova logika spontanosti, maštovitosti, prijateljstva i bliskosti putokaz za povratak izgubljenoj ljudskosti. Začudan svijet malog princa donose Livio Badurina kao Pilot i Odrasli ljudi, Rok Juričić u ulozi Malog princa i sopranistica Marija Kuhar Šoša kao Ruža, Lisica i Zmija. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, njena asistentica je Ana Fucijaš, a dizajner svjetla je Marko Mijatović.

Mali princ

Tekst: Antoine de Saint-Exupéry
Režija: Hrvoje Korbar
Scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin
Glazba: Ivan Josip Skender
Oblikovanje svjetla: Marko Mijatović

Igraju

Livio Badurina - Pilot/Odrasli ljudi
Rok Juričić - Mali princ
Marija Kuhar Šoša - Ruža/Lisica/Zmija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.