• Tri praščića Tri praščića
    Tri praščića

Tri praščića

Jedan praščić gradi kućicu od slame, drugi od pruća, a treći od opeke. No kako priča ne bi bila samo poduka iz graditeljstva, na scenu se došulja velik i gladan vuk i cijelu situaciju učini zanimljivijom. Čija će kućica biti dovoljno čvrsta da zaštiti svog stanara? Ako ne uspije silom, hoće li se vuk poslužiti lukavstvom ne bi li se najeo? Može li vuk nasamariti praščiće? Ovo je ipak priča za djecu.

Često obrađivana i rado gledana, popularnost ove priče ne opada već... stoljećima, od četrdesetih godina 19. stoljeća kada su se pojavili prvi njezini zapisi.

Tri praščića

Tekst: Jiři Jaroš
Dramatizacija: Davor Mladinov
Režija: Davor Mladinov
Kreacija lutaka: Aleksandar Marks
Scenografija: Aleksandar Marks
Glazba: Karlo Kraus
Oblikovanje svjetla: Igor Matijevac

Inspicijentica: Ljiljana Cindrić
Fotografije: Ines Novković

Igraju

MAJA NEKIĆ
DINKA VUKOVIĆ
MATIJA PRSKALO
ĐURO ROIĆ
MLADEN ČUTURA

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.