• Žabica kraljica Žabica kraljica
    Žabica kraljica

Žabica kraljica

Nakon uspješne koprodukcije na 27. biennaleu, ZKL nastavlja suradnju s Biennaleom i redateljem Reneom Medvešekom, ovaj put uz autorsku glazbu Sare Glojnarić, jedne od najdarovitijih suvremenih hrvatskih skladateljica i glazbenica, stipendistice Hrvatskoj društva skladatelja i laureatkinje važnih međunarodnih natjecanja. Predložak za ovaj jedinstveni autorski projekt, koji spaja suvremenu glazbu i lutkarstvo, hrvatska je narodna bajka Žabica-kraljica. Narodna priča govori o žabici koja se rodi bračnome paru što do tada nije mogao imati djece. Žabica će nadvladati sram oca zbog toga što mu je kći žaba te dokazati pred kraljevićem i dvorom svoju snalažljivost i unutarnju ljepotu te na koncu dobiti ljudsko obličje i udajom za kraljevića postati kraljica.

Prilika je to za upoznavanje djece sa suvremenom glazbom, a dramski predložak temelji se na narodnoj bajci iz bogate hrvatske riznice, tako da će djeca sa zadovoljstvom pratiti lutkarsku inačicu dobro im poznate priče.

Žabica kraljica

Tekst: narodna priča
Dramatizacija: Rene Medvešek
Režija: Rene Medvešek
Kreacija lutaka: Danijel Srdarev
Scenografija: Danijel Srdarev
Glazba: Sara Glojnarić
Oblikovanje svjetla: Sven Čustović

Inspicijentica: Vinka Krnić Markovinović
Fotografije: Ines Novković

Igraju

DANIELA ČOLIĆ-PRIŽMIĆ
MARINA KOSTELAC
MATILDA SORIĆ
BRANKO SMILJANIĆ
ADAM SKENDŽIĆ

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.