braća Grimm

Snjeguljica

 

Zagrebačko kazalište lutaka njeguje dugu tradiciju uprizorenja klasičnih bajki, vjerujući da ih svaki novi naraštaj mora iznova doživjeti. Snjeguljica je svakako jedna od tih priča.

Kralj je ostario, a kraljeva slabost znači siromaštvo i nemoć cijeloga kraljevstva. Uz njega je, srećom, njegov stari, odani vojskovođa, koji sada obnaša ceremonijalnu dužnost dvorskog meštra od lova. No, ni on neće moći spriječiti da kralj donese pogubnu odluku: da se oženi bogatom ljepoticom iz tuđine. Njezinim dolaskom započinje dobro poznato nadmetanje kraljice s čarobnim zrcalom i crnom magijom te Snjeguljice i njezinih sedam patuljaka. Kraljica je bila krojač vlastite sudbine, ali i Snjeguljica će morati sazreti iz pomalo tašte kraljevne na zrnu graška u odgovornu i nesebičnu bijelu kraljicu, koja će pomladiti kraljevstvo i vladati sa svojim princem na bijelom konju.

Snjeguljica

Tekst: braća Grimm
Dramatizacija: Petra Mrduljaš
Režija: Zoran Mužić
Kreacija lutaka: Neda Ilijević Vuković
Scenografija: Gordana Krebelj
Glazba: Mario Mirković
Oblikovanje svjetla: Dražen Dundović

Inspicijentica: Snježana Bilandžija
Fotografije: Ines Novković

Igraju

ANA-MARIJA PERCAIĆ
MATIJA PRSKALO
IVAN BOŠNJAK
MLADEN ČUTURA
BORNA GALINOVIĆ
ANĐELKO PETRIC
ADAM SKENDŽIĆ
ŽELJKO ŠESTIĆ

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.