Interaktivni programi za djecu

Uz brojne predstave u ponudi Zagrebačkog kazališta lutaka su i tri interaktivna programa:

  1. LIKOVNA RADIONICA za škole i vrtiće - kreativni program u kojemu djeca prije ili nakon odgledane predstave izrađuju likove iz priče i uče osnove animacije. Program vodi Iva Lipovac, tel. 01/4878-446.
  2. KUTAK PRIPOVJEDNOG KAZALIŠTA I LUTKARSKO-LIKOVNE RADIONICE (za organizirani posjet škola i vrtića) - sastoji se od predstave Pripovjednog kazališta, autorskog projekta Jadranke Bargh, te dramske igre i lutkarsko-likovne radionice koju vodi Iva Lipovac.
  3. LIKOVNA RADIONICA prije predstave za građanstvo - kreativni program u kojem djeca, uz pomoć odraslih, izrađuju lutke iz predstave koju će gledati. Radionica je besplatna, a održava se sat vremena prije predstave u predvorju ZKL-a!

Lutkarsko-likovne radionice za škole i vrtiće

Lutkarsko-likovne radionice kreativna su nadopuna predstavi koja djeci omogućuje da vide kako uz pomoć mašte te škarica, ljepila, tkanine ili papira nastaje šarmantna lutka. Na pozornici Zagrebačkog kazališta lutaka djeca će vidjeti mnogo vrsta lutaka, a likovne radionice pružaju im priliku da se i sami okušaju u njihovoj izradi.

Radionica može biti tematski vezana uz odgledanu predstavu kako bi djeca obogatila kazališni doživljaj i s ponosom ponijela kući lutku koju su sama izradila, ali tema radionice se može i prilagoditi željama učiteljica i odgajateljica.

Prema dogovoru, djecu možemo provesti kroz našu lutkarsku radionicu i pokazati im kako nastaju lutke te im omogućiti da vide kako se pokreću.

Radionice vodi stručna lutkarska pedagoginja Iva Lipovac.

Kutak Pripovjednog kazališta i lutkarsko-likovne radionice

Autorice i voditeljice projekta:

  • Jadranka Bargh, kazališna umjetnica (autorski projekt obrade priča i izvedbe Pripovjednog kazališta)
  • Iva Lipovac, lutkarska pedagoginja (zamisao i vodstvo dramskih igara i lutkarsko-likovne radionice)

Ovaj cjelovit interaktivni program sastoji se od tri dijela: predstave Pripovjednog kazališta, dramskih igara i lutkarsko-likovne radionice, u trajanju od devedeset minuta.

  • Pripovjedno kazalište predstavlja kombinaciju nekoliko elemenata - pripovijedanja (Storytelling), predmetnog kazališta, kazališta sjena i pantomime, ovisno o redateljskoj zamisli pojedine priče. Kao izvori se koriste mitovi, legende, bajke i pripovijetke iz svih krajeva svijeta.
  • Dramske igre za djecu osmišljene su kao tematska poveznica između izvedene priče i lutkarsko-likovne radionice koja slijedi.
  • Lutkarsko-likovna radionica praktičan je dio programa u kojemu djeca izrađuju likove iz priče i uče osnove animacije.

Upiti i rezervacije za organizirani grupni posjet na broj 091/539 8508 ili 091/560 4482.

Više

Likovne radionice prije predstave za građanstvo

Likovne radionice kreativna su nadopuna predstavi koja djeci omogućuje da vide kako uz pomoć mašte te škarica, ljepila, tkanine ili papira nastaje šarmantna lutka. Uz stručno vodstvo djeca će izraditi lik iz predstave - naravno, uz pomoć mame ili tate, djeda ili bake.

Održavaju se sat vremena prije predstave za građanstvo, tematski vezane uz predstavu koja slijedi, kako bi djeca obogatila kazališni doživljaj i s ponosom ponijela kući lutku koju su sama izradila.

Radionice vodi stručna lutkarska pedagoginja Iva Lipovac.

Više

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.