Zagrebačko kazalište lutaka

Zagrebačko kazalište lutaka utemeljeno je 1948. i najstarije je profesionalno lutkarsko kazalište u Hrvatskoj. Kazalište već sedam desetljeća okuplja vrhunske umjetnike - dramatičare i pjesnike, slikare i kipare, glazbenike i koreografe, kostimografe i scenografe, redatelje i glumce. Zahvaljujući kreativnosti i vještini stekli su velik ugled u Hrvatskoj i inozemstvu što potvrđuje i naklonost publike i brojne nagrade koje su primili na znamenitim festivalima diljem svijeta.

Danas kazalište ima oko 70 zaposlenika različitih profesija. Lutke i scenografiju uglavnom izrađuje u vlastitoj radionici. Kazalište je obnovljeno zdanje sa 212 mjesta u gledalištu i tehnološki dobro opremljenom pozornicom.

Predstave su namijenjene djeci i njihovim obiteljima, vrtićkom i školskom uzrastu. Zagrebačko kazalište lutaka do sada je ukupno postavilo više od 320 naslova. U uvjerenju da tehnički aspekti predstave ne bi smjeli zasjeniti riječi drame i njenu poruku, niti postati jedinim ciljem dramskog čina, Kazalište svojom zadaćom smatra pronaći ravnotežu između izgovorene riječi i scenskog spektakla. Neke su predstave temeljene na djelima suvremenih autora, no većina su klasične bajke koje su nanovo promislili istaknuti hrvatski i strani redatelji cijenjeni u svijetu lutkarstva, poznati po radu u kazalištu «za odrasle». Našom pozornicom šeću djeci uvijek dragi likovi poput Crvenkapice, Ivice i Marice, Hlapića ili Bambija, u kojima uživa svaki novi naraštaj gledatelja, ali kod nas možete upoznati i likove ili priče koje možda još niste čuli - sigurni smo da će uživati i djeca, ali i njihovi odrasli pratitelji.

Ansambl

Pogledajte naš predani ansambl, jedini koji jednakom lakoćom glumi kraljevne i čarobnjake, ali i žapce ili čak ulične svjetiljke.

Više

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.