• Božićna priča Božićna priča
    Božićna priča

Charles Dickens

BOŽIĆNA PRIČA

Dickensova Božićna priča bila je jedan od najvećih književnih hitova u devetnaestostoljetnoj Engleskoj i popularnost nije izgubila do danas. Gotovo da nema serije i franšize koja se u božićnoj epizodi nije poigrala motivima sablasti koja okoštalog, hladnog junaka vodi kroz vizije prošlih, sadašnjeg i budućih Božića. Ta slojevita i katkad mračna priča na lutkarskoj pozornici bit će prilagođena dječjem uzrastu, a da opet zadrži temeljnu zamisao izvornika:
Božić je vrijeme kada se događaju čuda, a najveće je čudo promjena nabolje u ljudskoj duši. U adventsko doba nakon predstave će Djed Božićnjak dijeliti darove.

Božićna priča

Tekst: Charles Dickens
Dramatizacija: Petra Mrduljaš
Režija: Zoran Mužić
Kreacija lutaka: Vesna Balabanić
Scenografija: Vesna Balabanić
Glazba: Nenad Brkić
Oblikovanje svjetla: Dražen Dundović

Inspicijentica: Vinka Krnić Markovinović
Fotografije: Ines Novković

Igraju

ANĐELKO PETRIC
ŽELJKO ŠESTIĆ
IVAN BOŠNJAK
MARINA KOSTELAC
MATILDA SORIĆ
MLADEN ČUTURA
ANDREA BAKOVIĆ
JADRAN GRUBIŠIĆ

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.