NAGRADA NA FESTIVALU DJEČJE UMJETNOSTI U SARAJEVU!

 

Zagrebačko kazalište lutaka svake godine s veseljem sudjeluje na Festivalu dječje umjetnosti u Sarajevu, koji se ove godine iz poznatih okolnosti održao u online-izdanju, ali je svejedno okupio kvalitetne predstave iz više zemalja. ZKL sudjelovao je s predstavom „Medo Đuro u vrtiću“ i s velikim ponosom objavljujemo da je Petra Mrduljaš ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju režiju.

Iz obrazloženja žirija za dodjelu nagrada: Nagrada za najbolju režiju ide Zagrebačkom kazalištu lutaka (HR), za predstavu "Medo Đuro u vrtiću", koju je režirala Petra Mrduljaš, koja je pokazala umijeće konzistentnosti vođenja radnje za najmlađu publiku, gdje je sve skladno uklopljeno, od mizanscena, scenografije, lutki, muzike, igre, a ono što je najbitnije jeste tema, koja je režijski fantastično obrađena, lagano prikazana kroz interakciju sa najmlađom publikom, sa predivnom i važnom poukom.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.