Johanna Spyri

HEIDI

Nakon prvih godina provednih kod djeda u idiličnim švicarskim alpama, malena Heidi odlazi u Frankfurt kod bogate obitelji kako bi pravila društvo djevojčici Klari čiji je život vezan uz invalidska kolica. Život u velegradu sasvim je drukčiji od onoga na planini i Heidi, unatoč prijateljstvu koje je vezuje s Klarom, ne može izdržati dugo bez prirode. Nakon što se razboli, vraća se djedu i oporavlja. Uskoro je posjeti Klara kojoj će svjež zrak, seoska hrana i Heidina odanost pomoći da čudesno ozdravi i prohoda.
Švicarska književnica Johanna Spyri u svom najpoznatijem romanu donijela je dašak svježeg alpskog povjetarca u mnoge domove. Sugestivne literarne slike prirode odišu iscjeljujućom ljepotom, a u takvom okviru brzo se ispravljaju sve nepravilnosti, jer se priroda pobrine za sva svoja bića pa tako i za dvije osamljene djevojčice. Heidi svako dijete poziva na kretanje, izlet i otvorene prostore, daleko od gradsko ga smoga i moderne svakodnevice u kojoj danas sve više djece provodi vrijeme zatvoreno u četiri zida.

 

Heidi

Tekst: Johanna Spyri
Dramatizacija: Petra Mrduljaš
Režija: Dražen Ferenčina
Kreacija lutaka: Neda Vuković
Scenografija: Dinka Jeričević
Glazba: Nenad Brkić
Oblikovanje svjetla: Dražen Dundović

Inspicijentica: Vinka Krnić Markovinović
Fotografije: Ines Novković

Igraju

MARTA BOLFAN UGLJEN
ANA HERCEG
KATARINA PERICA KIRIN
MATILDA SORIĆ
IVAN BOŠNJAK
SINIŠA MILETIĆ
ANĐELKO PETRIC

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.