• Palčica Palčica
    Palčica

Hans Christian Andersen

Palčica

Tko zna kako je biti malen kao palac? Palčić, dakako, ali i - Palčica. Kažu da je Andersen upravo u liku Palčića iz zbirke braće Grimm pronašao nadahnuće za svoju priču o minijaturnoj djevojčici s golemim problemima: otimlje ju žaba, napušta ju hrušt, ucjenjuje ju miš(ica), prosi ju krtica...

„Palčica“ je po prvi put objavljena davne 1835., a analize kojima je otada bila izložena u njoj su pronalazile elemente grčkog mita, hinduističkog vjerovanja pa i - Andersenovog privatnog života. No unatoč tome, „Palčica“ je bila, i ostaje, priča o srčanosti i snazi koja ne proizlazi iz veličine tijela  već iz čistoće duše i jasnoće namjere, dok maleni u liku Palčice pronalaze vlastiti odraz u njima neshvatljivom svijetu velikih.

Pogledajte Video

Palčica

Tekst: Hans Christian Andersen
Dramatizacija: Nina Skorup / Dražen Ferenčina
Režija: Dražen Ferenčina
Kreacija lutaka: Gordana Krebelj
Scenografija: Dinka Jeričević
Glazba: Nenad Brkić
Oblikovanje svjetla: Miljenko Bengez

Inspicijentica: Vinka Krnić Markovinović
Fotografije: Ines Novković

Igraju

KATARINA PERICA KIRIN
MATILDA SORIĆ
ŽELJKO ŠESTIĆ
ANĐELKO PETRIC
JADRAN GRUBIŠIĆ
MARTA BOLFAN UGLJEN

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.