• Plesna haljina žutog maslačka Plesna haljina žutog maslačka
    Plesna haljina žutog maslačka

Sunčana Škrinjarić

Plesna haljina žutog maslačka

 

Plesna haljina žutog maslačka rado je čitan naslov u vrtićima, školama i obiteljima. Scenska prilagodba ZKL-a slijedi osnovnu nit priče, ali je prenosi u suvremen svijet pjevačkih natjecanja, u kojima mjesta na vrhu ima samo za jednoga.

Tri maslačka sviraju na kantama u uličici iza koncertne dvorane i maštaju o zvjezdanoj slavi. U tome im odlučuju pomoći Pauk i Bubamara, stari menadžer i pjevačica. Od Maslačka će napraviti zvijezdu, ali hoće li mu to donijeti sreću? I izvorna priča, i ova adaptacija, podsjetit će nas na površnost svjetovnih mjerila ljudske vrijednosti i na vječnu istinu da je najvažnije pronaći vlastiti put. Naravno, uz pomoć prijatelja.

Plesna haljina žutog maslačka

Tekst: Sunčana Škrinjarić
Dramatizacija: Petra Mrduljaš
Režija: Leo Katunarić
Kreacija lutaka: Vesna Balabanić
Scenografija: Vesna Balabanić / asistent: David Peroš Bonnot
Glazba: Mario Mirković
Oblikovanje svjetla: Vilim Sever
Scenski pokret: Ilona Cvitić Kanceljak

Inspicijentica: Vinka Krnić
Fotografije: Ines Novković

Igraju

ADAM SKENDŽIĆ
MARINA KOSTELAC
ŽELJKO ŠESTIĆ
ANĐELKO PETRIC
KATARINA PERICA KIRIN
MATILDA SORIĆ
IVAN BOŠNJAK
SINIŠA MILETIĆ
MARTA BOLFAN UGLJEN
glasovi žirija i publike BORIS MIRKOVIĆ

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.